اخذ مجوز کسب و کار

اخذ مجوز کسب و کار

اخذ مجوز کسب و کار – بیشتر فعالیت های خدماتی و اقتصادی نیازمند طی مراحل قانونی برای کسب مجوز فعالیت می باشند. از این رو هر شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی فعالیت در حوزه های مختلف کسب و کار نیازمند دریافت اخذ مجوز کسب و کار از مراجع ذیصلاح می باشد.

قانون در مورد اخذ مجوز کسب و کار چه می گوید؟

بند 21 الحاقی به ماده یک قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در خصوص اخذ مجوز کسب و کار چنین مقرر داشته است: مجوز کسب و کار : هر نوع اجازه کتبی اعم از مجوز ، پروانه ، اجازه نامه ، گواهی ، جواز ، استعلام ، موافق ، تاییدیه یا مصوبه است که برای شروع ، ادامه ، توسعه یا بهره برداری فعالیت اقتصادی توسط دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386 و ماده 5 قانون محاسبات عمومی مصوب 1/6/1366 شوراهای اسلامی شهر و روستا ، اتاق های بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ، اتاق های تعاون یا اصناف ، تشکل های اقتصادی ، اتحادیه ها ، شوراها ، مجامع و نظام های صنفی یا نمایندگان و متصدیان مستقیم یا غیر مستقی آنها صادر می شود.

پایگاه اطلاع رسانی مجوزهای کسب و کار

درگاه ملی مجوزهای کشور
درگاه ملی مجوزهای کشور

بر اساس بند 22 الحاقی به قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، در مورد اخذ مجوز کسب و کار، پایگاه اطلاع رسانی مجوزهای کسب و کار ایجاد و مرجع رسمی اعلام شرایط صدور یا تمدید مجوزهای کسب و کار محسوب می شود.

نشانی اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی مجوزهای کسب و کار

در اجرای بندهای 21 و 22 قانون اصل 44 درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به نشانی : www.G4b.ir به عنوان تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور، تمدید ، اصلاح و ابطال مجوزهای کسب و کار راه اندازی و همچنان در شرف تکمیل می باشد.

درگاه ملی مجوزهای کشور را کدام نهادها راه اندازی کرده اند؟

پایگاه اطلاع رسانی یا همان درگاه ملی مجوزهای کسب و کار محل مراجعه متقاضیان اخذ مجوز کسب و کار محسوب می گردد. در این درگاه نام سه وزارتخانه در بالای آن نقش بسته است. این سه وزارتخانه عبارتند از:

  • وزارت کشور
  • وزارت امور اقتصادی و دارایی
  • وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

با این وجود، همه مراجع صدور مجوز، موظف شده اند کلیه اطلاعات مرتبط با اخذ مجوز از دستگاه متبوعه را در این پایگاه بارگزاری نمایند. این اطلاعات هم اکنون در درگاه مورد نظر وجود دارد و همچنان در حال تکمیل می باشد.

وظیفه متقاضیان اخذ مجوز و دستگاههای ذیربط

هر متقاضی که بخواهد نسبت به اخذ مجوز کسب و کار یا تمدید، لغو و انحلال آن اقدام نماید، موظف است به درگاه اخذ مجوز کسب و کار مراجعه نماید. در همین راستا دستگاههای اجرایی موظفند کلیه اطلاعات مورد نیاز متقاضیان اعم از : نوع، شرایط، هزینه ، زمان، فرایند، مراحل صدور، تمدید و لغو مجوز های خویش را به همراه مبانی قانونی مربوطه به هیأت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ارسال نمایند. این اطلاعات سپس از طریق سایت مورد نظر در معرض مشاهده متقاضیان قرار خواهد گرفت.

در این درگاه، علاوه بر ثبت اطلاعات متقاضی اخذ مجوز کسب و کار، امکان ثبت شکایت از مراجع صدور مجوز کسب و کار نیز وجود دارد .

جرییات بیشتر در مورد سامانه یا درگاه اخذ مجوز کسب و کار

در درگاه ملی مجوزهای کشور نام حدود 60 مرجع اصلی اعم از وزارتخانه، بنیاد، ستاد، سازمان ، شورا و… مشاهده می شود. این دستگاهها به عنوان مرجع اصلی صدور مجوز محسوب می گردند. اما برخی از آنان دارای زیرمجوعه های متعددی هستند. این زیرمجوعه ها بنابر وظایف تخصصی خود موظف به صدور مجوز برای کسب و کارهای مرتبط با حوزه کاری خود می باشند.

دستگاههای مورد نظر در مورد صدور مجوز، موافقت نامه، تاییدیه، پروانه ، استعلام،گواهی، مفاصا حساب و….اقدام می نمایند.

در درگاه ملی مجوزهای کشور امکان جستجو در دو پایگاه وجود دارد. این دو پایگاه عبارتند از: پایگاه مجوزهای دستگاههای اجرایی و پایگاه مجوزهای صنفی.

نحوه اقدام از سوی متقاضیان اخذ مجوز کسب و کار

هر نوع فعالیت که نیازمند اخذ مجوز کسب و کار باشد می باید از رهگذر درگاه ملی مجوزهای کشور عبور کند.

متقاضیان اخذ مجوز فعالیت، با ورود به درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس www.G4b.ir ابتدا مشخصات خود را ثبت می نمایند. سپس برای آنان نام کاربری و رمز عبور اختصاصی صادر می شود. این کار تنها ظرف چند ثانیه انجام می شود. پیامک حاوی نام کاربری و رمز عبور نیز بلافاصله به شماره تلفن همراه متقاضی ارسال خواهد شد. متقاضی با نام کاربری و رمز عبور دریافتی که منحصر به خودش می باشد، از این پس وارد سامانه خواهد شد. با توجه به نوع درخواست و خواسته متقاضی، این سامانه باید پاسخگوی نیازها و انتظارات قانونی وی باشد.

شرکت ها و درگاه ملی اخذ مجوز

شرکت ها و اخذ مجوز
شرکت ها و اخذ مجوز

شرکت ها نیر باید برای اخذ مجوز اقدام نمایند. باید دانست متقاضی حقیقی یا حقوقی برای برخی فعالیت ها ابتدا باید شرکت خود را به ثبت برساند. متعاقباً می تواند برای اخذ مجوز اقدام نماید. برخی اقدامات نیز لزوماً نیازی به ثبت شرکت ندارد. تنها اخذ مجوز برای شروع کار کافی خواهد بود. نکته دیگر آنکه صرف ثبت شرکت به منزله مجوز شروع فعالیت محسوب نمی گردد. اگر قانون بر اساس مفاد اساسنامه و موضوع فعالیت آن شرکت، اخذ مجوز را الزامی دانسته  باشد، باید در این مورد اقدام شود.

افراد صنفی و درگاه ملی اخذ مجوز

افراد صنفی نیز قبل از راه اندازی و اخذ مجوز خود باید از طریق درگاه ملی نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام نمایند. پروانه کسب می تواند به صورت دائم یا موقت صادر گردد. پروانه دائم 5 ساله و موقت یکساله خواهد بود. متقاضی پروانه کسب بعد از ورود به سامانه، اطلاعات خود را در آن وارد می نماید. این اطلاعات به معنای ثبت تقاضای پروانه کسب خواهد بود. بعد از ثبت تقاضا و دریافت کد رهگیری، مرجع صدور پروانه کسب استعلام های مورد نیاز را تهیه و مراجع پاسخ باید ظرف 15 روز پاسخ خود را ارائه نمایند. متقاضی نیز باید ظرف سه ماه کلیه مدارک مورد نیاز را تهیه و از طریق سامانه ارسال نماید. مرجع صدور پروانه کسب باید به محض دریافت آخرین استعلامات و جمع آوری مدارک مورد نیاز ظرف 15 روز نسبت به صدور پروانه کسب اقدام نماید.

وکیل کسب و کار مشاور و وکیل شما در جهت ثبت شرکت و اخذ مجوز

وکیل کسب و کار و ثبت شرکت
وکیل کسب و کار و ثبت شرکت

اگر برای ثبت شرکت و موسسه خود نیاز به راهنمایی دارید و یا می خواهید امور ثبت شرکت خود را به وکیل واگذار نمایید. وکیل کسب و کار آمادگی انجام هر نوع اقدام در راستای ثبت شرکت و موسسه شما دارد. با ما تماس بگیرید.

    نظرتان را بنویسید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.*

    ارسال پیام
    Call Now Button