وکیل دعاوی تجاری

وکیل دعوای تجاری

وکیل دعاوی تجاری کیست؟

وکیل دعاوی تجاری کیست؟ این مهم ترین سؤالی است که صاحبان کسب و کارها اعم از کوچک یا بزرگ ممکن است روزی در جستجوی آن باشند. محیط کسب و کار معمولاً با انواع مشکلات و چالش های حقوقی مواجه است. بخش عمده ای از این مشکلات به نحوه عملکرد مدیران و کارکنان آنان مربوط می شود. اصلاح ساختارهای مالی و اداری از جمله مهم ترین وظایف یک مدیر است. بنابراین مادام که این اصلاحات صورت نپذیرد امکان بروز انواع مشکلات حقوقی وجود دارد. مشکلاتی که مدیران را ناگزیر با طرح انواع دعاوی تجاری و یا پاسخگویی به دعاوی مطرح شده مواجه خواهد ساخت.

بهترین وکیل دعاوی تجاری

بهترین وکیل دعاوی تجاری
بهترین وکیل دعاوی تجاری

بهترین وکیل تجاری همان وکیل پایه یک دادگستری است که شما بطور قطع بدنبال آن هستید. چنین فردی حتماً باید واجد چند ویژگی باشد. ویژگی هایی که او را از همه وکلایی که در حوزه حقوق تجارت فعالیت می کنند متایز سازد. اما این ویژگی ها کدامند؟

برای شناخت وکیل خوب در امور دعاوی تجاری باید نکاتی را مورد توجه قرار دهیم. از جمله اینکه مدیران شرکت ها از همان بدو تأسیس نیازمند انجام مشاوره با وکیل با تجربه در امور تجاری هستند. این وکیل می تواند در امور زیر راهنمایی ارزنده به مدیران شرکت یا صاحبان کسب و کار ارائه دهد:

انواع مشاوره حقوقی توسط وکیل دعاوی تجاری

مشاوره در زمان ثبت شرکت

وکیل تجاری اولین مشاوره و راهنمایی های حقوقی را در زمان تأسیس و ثبت شرکت ارائه خواهد داد. به طور مثال وکیل نکات زیر را به مدیر یا مدیران آتی شرکت یادآوری خواهد نمود:

الف) زمانی موعد ثبت و تأسیس شرکت فرا می رسد که بتواند در برابر اشخاص حقوقی به تکالیف قانونی خود درست عمل نماید. به عبارتی بتواند از عهده پرداخت هزینه های مربوط به مالیات، بیمه تأمین اجتماعی و … برآید. همچنین وکیل دعاوی تجاری در مورد نوع شرکتی که باید به ثبت برسد و معیارهای انتخاب شرکت می تواند راهنمایی ارزنده ای ارائه نماید.

مشاوره حقوقی تجاری
مشاوره حقوقی تجاری

ب) مدیران شرکت در مورد انواع وظایف و تعهدات خود به زبان و فهم و برداشت مشترک رسیده باشند. به عبارتی آنان باید چنان به حیطه وظایف خود آشنا باشند که قادر به انعقاد یک قرارداد مشارکت یا پیمان نامه هم بنیانگذاران باشند. قراردادی که وظیفه هر یک از مدیران را مشخص سازد و حیطه انجام وظایف و مسئولیت آنان را روشن نماید. در این رابطه موضوعات متعددی باید مشخص شود. از جمله :

  • میزان سرمایه شرکاء و مدیران،
  • تعهدات ،
  • نحوه تصمیم گیری،
  • صاحبان امضاء،
  • تزریق سرمایه ،
  • انتقال حقوق و تکالیف،
  • محرمانگی و….

میزان سهام و تأثیرات در آن در اداره شرکت

یکی از نکات بسیار مهم که می تواند توسط وکیل دعاوی تجاری مطرح شود موضوع سهام و نقش آن در اداره شرکت است. باید دانست بازی با سهام و تأثیر آن در مجامع عمومی و اداره شرکت ها موضوع مهمی است. بنابراین لازم است مدیران و سهامداران اصلی شرکت آن را بخوبی درک نمایند. به عنوان یک نمونه فرض نمایید یکی از سهامداران در شرکت سهامی، اندکی بیش از یک سوم سهام را در اختیار داشته باشد(34 درصد) . در این صورت او می تواند با حضور در جلسات مجمع عمومی فوق العاده، از افزایش سرمایه یا تغییر اساسنامه یا انحلال شرکت جلوگیری نماید. البته در این مورد مثال ها و شرایط مختلفی را می توان بازگو نمود که هر کدام در شرایط خاص به نفع و یا ضرر یکی از شرکاء باشد.

ارکان شرکت و نقش هیئت مدیره در آن

وکیل از اهمیت نقش مدیران در اداره شرکت مطلع است. به عنوان مثال نقش مدیر عامل و رییس هیئت مدیره و نحوه ایفای مسئولیت هر یک از آنان. اینکه چگونه می توان در دو شرکت نقش مدیریتی داشت که هم مغایر با قانون نباشد و هم حیطه انجام وطایف و اعمال مدیریت ها کاهش نیابد. همچنین موضوعات متنوع دیگری نظیر:

  • تعداد اعضای هیئت مدیره ،
  • حقیقی و حقوقی بودن آنها ،
  • همزمانی دو مسئولیت در شرکت ها و….

وجود دارد که وکیل دعاوی تجاری در مورد آن ها می تواند مشاوره های تخصصی ارائه دهد.

نحوه اعطای وکالت به وکیل دعاوی تجاری

 یکی از موضوعاتی که در هنگام بروز دعوا مطرح می شود نحوه اعطای وکالت به وکیل است. باید دانست اگر وکیل دادگستری بخواهد وکالت شرکت را عهده دار شود ابتدا باید هیئت مدیره شرکت به مدیر عامل اختیار اعطای وکالت را داده باشد. حتی این امر باید در روزنامه رسمی نیز آگهی شود. بدون اختیار عمل مدیرعامل شرکت نمی توان با وکیل در مورد اقدامات مربوط به وکالت دعاوی وارد انعقاد قرارداد شد.

وکیل دعاوی تجاری و نقش وی در عملکرد مالی مدیران

وکیل دعاوی تجاری به صورت غیر مستقیم در امور مالی شرکت تأثیرگذار است. وکیل می تواند در مورد اهمیت تصویب صورت های مالی یا همان ترازنامه و صورت سود و زیان نکات لازم را یادآور شود. همچنین اهمیت موضوع مالیات از دیگر مسائلی است که وکیل دعاوی تجاری می تواند مشاوره های لازم را در اختیار مدیران شرکت قرار دهد.

وکیل دعاوی تجاری می تواند در مورد نحوه صدور چک های صادره توسط مدیران و نحوه نگارش آن کمک های حقوقی مناسبی به شرکت ها و بویژه صاحبان کسب و کارهای نوپا نماید تا خدای نخواسته مشکلی برای آنان ایجاد نشود. همچنین آثار حقوقی و کیفری چک های برگشتی و نحوه اثبات کیفری آن می تواند راهنمای واقعی برای مدیران شرکت باشد.

نقش وکیل دعاوی تجاری در کاهش دعاوی کار و بیمه تامین اجتماعی

وکیل دعاوی تجاری می تواند در مورد مسئولیت مدیران در باب نحوه بکارگیری و استخدام کارکنان و پرداخت حقوق و مزایای آنان کمک شایانی به مدیران کسب و کار و یا شرکت ها و مؤسسات بنماید. از جمله، نحوه انعقاد قرارداد خوب  و همچنین تعهداتی که شرکت ها در قبال دیگران باید برعهده بگیرند و یا تعهدات دیگران در خصوص قراردادهای پیمانکاری بر عهده دارند .

    نظرتان را بنویسید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.*

    ارسال پیام
    Call Now Button